Dé prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis van het afgelopen jaar

De winnaar van de Geschiedenis Online Juryprijs 2019 is geworden: Handelaar in Slaven.

De winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs 2019: Erfgoed 's Hertogenbosch.

Een verslag van de prijsuitreiking treft u hier, een filmpje en wat foto's hier.

Pieter Serrien - Historicus en auteur

De website van de Vlaamse historicus en schrijver Pieter Serrien gaat over meer dan zijn bekende boeken zoals "Het elfde uur" en "Tranen over Mortsel". Er is een pittige blog met opinies, vergeten historische verhalen en schrijfsel die zijn boeken om inhoudelijke redenen niet haalden. Bij elk boek zijn er talloze extra's zoals personagelijsten, zelfgemaakte filmfragmenten en handige achtergrondinfo. Over de V-bommen waarvan er in 1944 en 1945 meer dan 12.000 op België en Nederland vielen (die bijna 9000 doden maakten) maakte Serrien een interactieve en nooit gepubliceerde lijst van alle dodelijke V-inslagen. Ook op de vele sociale media deelt de historicus uniek beeldmateriaal, pakkende getuigenissen en intrigerende vergeten geschiedenissen. In de vorige editie van de Geschiedenis Online Prijs haalde de website van Pieter Serrien de tiende plaats (publieksprijs).

Onschatbaar werk voor de slachtoffers.
28 januari 2019
Een boek dat in geen enkele huisbibliotheek mag ontbreken. Peter Serrien geeft een ongelooflijk getrouw beeld van hetgeen er die dag gebeurde. Laat ons dit nooit of nooit vergeten aub.
Paul Pierson.
28 januari 2019
Dit mag NOOIT vergeten worden Dochtertje van de tante van mijn moeder was hier ook slachtoffer van. Zij moest net haar Plechtige communie doen.
(Simone Gouverneur +)
25 januari 2019
Super goed boek.Verdient zeker een prijs.
25 januari 2019
Prachtig initiatief
18 januari 2019
Commentaar volgt
17 januari 2019
De website maakt de geschiedenis levend en geeft de kans aan de lezer om mee te werken aan het resultaat. Zo vonden we een familielid terug op de lijst van de slachtoffers van cinema Rex en konden we familiedocumenten bezorgen aan de auteur.
15 januari 2019
Prachtig verwoord.
15 januari 2019
Bevlogen, jonge historicus.
15 januari 2019
heel goede document waar de mensen bij betrokken zijn.
15 januari 2019
Meeslepende verhalen die iedereen zou gelezen moeten hebben om een beeld van de gruwelen van de oorlog te vormen. Een unieke vorm van geschiedschrijven, de geschiedenissen van de grote oorlogen door een andere bril. Ook vandaag zeer relevant met het oog op de conflicten in het midden-Oosten, opkomend popularistische- en rechtse partijen en oplopende spanningen tussen de grote westerse machtsblokken.
15 januari 2019
Pieter is en top schrijver staat op men verlang lijst
15 januari 2019
Pieter Serrien beschrijft de geschiedenis in een klare, duidelijke schrijftaal. Vlot leesbaar, waardoor het toegankelijk is voor een heel erg ruim publiek. Want het is belangrijk dat deze geschiedenis niet vergeten wordt en zich niet herhaalt.
15 januari 2019
Ik heb genoten van het boek en de webstie, as well as from the continuous updates. Living in Australia, but being born in Mortsel, I find it essential to be informed.
Thank you
15 januari 2019
Gewoon zeer mooi
15 januari 2019
Prachtig gedaan
15 januari 2019
Na het lezen van dit boek is het voor mij onmogelijk om door Mortsel te lopen zonder aan de verschrikkelijke gebeurtenis van het bombardement te denken. De gruwel en het leed die deze onwaarschijnlijke flater hebben teweeggebracht zijn onbeschrijflijk. Dit boek is een document van onschatbare waarde waarin de laatste getuigen nog hun verhaal konden doen zodat dit nooit vergeten wordt en alle zinloze slachtoffers een ereplaats krijgen in het collectieve geheugen. Topwerk, Pieter!
15 januari 2019
een boek vol verhalen door overlevenden , en familieleden van slachtoffers, heb zelf die periode beleeft , knap zoekwerk van de schrijver
13 januari 2019
zeer mooi boek
13 januari 2019
zeer informatief en diepgaand onderzoek
13 januari 2019
gewoon verdiend
13 januari 2019
Geweldig belangrijk en interessant voor onze en komende generaties. Goed verwoorden is een kunst. PS is daarover en daarin een meester.
12 januari 2019
prachtig boek !!
12 januari 2019
Het elfde uur een magistraal boek over de laatste dag van wo1. Heeft delen van het oorlogsdagboek.org van Raphaël Waterschoot opgenomen in oorlogsdagen.
11 januari 2019

Partners

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van