Dé prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis van het afgelopen jaar

De winnaar van de Geschiedenis Online Juryprijs 2019 is geworden: Handelaar in Slaven.

De winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs 2019: Erfgoed 's Hertogenbosch.

Een verslag van de prijsuitreiking treft u hier, een filmpje en wat foto's hier.

Anne Frank Stichting

In december 2018 lanceerde de Anne Frank Stichting haar nieuwe website. De website gaat niet alleen over Anne Frank, haar dagboek, de Holocaust, de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan, maar ook over onze sociaal-culturele thema’s en het aanbod voor onderwijs.

Mensen die een ticket willen kopen voor het bezoek aan het Anne Frank Huis kunnen dit met twee kliks vanaf iedere pagina doen, maar kunnen hun bezoek nu goed voorbereiden. De site is namelijk zeer geschikt voor smartphones gemaakt en bedoeld om mensen met uiteenlopende soorten vragen en voorkennis vlot en helder van informatie te voorzien.

De historische informatie die voorheen in een paar aparte websites werd getoond is nu bij elkaar in één website te vinden en verrijkt met een volledig vernieuwde 3D-presentatie.

Niet alleen het gebouw fantastisch vernieuwd, maar ook de website!
31 januari 2019
Deze historie moet in stand blijven.
17 januari 2019
Ik ben het eens omtrent de verandering van de website
16 januari 2019
Prachtige website! Complimenten voor hoe het verhaal van Anne Frank en haar familie wordt gepresenteerd en doorgegeven aan de volgende generatie(s).
13 januari 2019
super goed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11 januari 2019
Mooi!
07 januari 2019
Mooie heldere site. Vooral Achterhuis in 3D is mooi. Werkt heel goed op de telefoon
07 januari 2019

Partners

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van