Het doek valt voor de
Geschiedenis Online Prijs

lees meer

Algemene voorwaarden

Aanmelden of voordragen van 1 december t/m 23 december 2018

Websites, apps, maar ook socialmedia-accounts als Instagram, Snapchat, Podcast. Facebook enz., hierna te noemen online presentaties, kunnen vanaf 1 december 2018 door de organisatie zelf, maar ook door bezoekers en/of gebruikers van de online presentatie worden aangemeld voor deelname.
Aanmelden of voordragen kan met het aanmeldingsformulier op de website www.geschiedenisonlineprijs.nl.

Aanmelden kan t/m zondag 23 december 2018, 23.59 uur.

Aanmeldprocedure

Op de www.geschiedenisonlineprijs.nl heeft u vanaf 1 december de mogelijkheid uw online presentatie aan te melden. U vult hier 2 formulieren in. Eén voor de aanmelding en één voor de wijze van presenteren – YouTubekanaal, Facebookaccount, Instagramaccount, podcast, website, app enz.
Op de website van de geschiedenisonlineprijs.nl komt vervolgens een naamsvermelding met daarbij een link naar de online presentatie.

De organisatie van de Geschiedenis Online Prijs behoudt te allen tijde het recht, online presentaties die zij aanstootgevend en/of niet ter zake relevant acht, niet te publiceren.

Wanneer u uw online presentatie aanmeldt, dient u zicht te registreren. Deze gegevens zullen uitsluitend voor dit doel, de organisatie en uitreiking van de Geschiedenis Online Prijs gebruikt worden.
De gegevens zijn uitdrukkelijk niet beschikbaar voor derden.

Voorwaarden:

• De online presentatie die wordt aangemeld, moet gerelateerd zijn aan geschiedenis
• De online presentatie moet een duidelijke link met Nederland hebben, ofwel door de onderwerpkeuze, ofwel door de woonplaats van de makers en/of opdrachtgevers
• Uitsluitend aanmeldingen met een werkende ‘URL’ kunnen deelnemen aan de Geschiedenis Online Prijs
• De online presentatie dient van een afstand te kunnen worden beoordeeld
• Apps die tegen betaling worden aangeboden aan het publiek, dienen gratis ter beschikking te worden gesteld aan de juryleden
• De URL dient van de homepage afkomstig te zijn

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Claessen, DE REE archiefsystemen, op telefoonnummer: 050-311 26 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of met  Frédérique Vijftigschild, Koninklijke Bibliotheek, op telefoonnummer 070-314 06 27 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Selectieprocedure:

Selectieprocedure voor de Geschiedenis Online Juryprijs

Iedere online presentatie die aangemeld wordt en aan de voorwaarden voldoet dingt mee naar de Geschiedenis Online Juryprijs!

Na de sluitingsdatum van de aanmelding selecteert de organisatie van de Geschiedenis Online Prijs uit alle aanmeldingen een shortlist van 20 online presentaties. Uit deze shortlist kiest de jury een winnaar.

De shortlist wordt op 1 februari 2019 bekendgemaakt op de website van de Geschiedenis Online Prijs, www.geschiedenisonlineprijs.nl, en tevens op de websites van de initiatiefnemers: de Koninklijke Bibliotheek www.kb.nl. en DE REE archiefsystemen, www.de-ree.nl.

De makers/samenstellers/opdrachtgevers van de 20 online presentaties op de shortlist worden uitgenodigd voor het bijwonen van de prijsuitreiking op donderdag 7 februari 2019 in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag .

De nummers 1, 2 en 3 zullen uiteindelijk een prijs ontvangen.

De eerste prijs zal bestaan uit een bronzen beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten. De 2e prijs en 3e prijs bestaan uit een boekenselectie.

Selectieprocedure Geschiedenis Online Publieksprijs

Alle aangemelde websites, apps en socialmedia-accounts, hierna verder aan te duiden als online presentaties, dingen mee naar de Geschiedenis Online Publieksprijs.

De winnaar wordt de online presentatie die het hoogste aantal stemmen behaalt.

Iedereen mag stemmen, dus mobiliseer uw volledige netwerk, uw bezoekers of gebruikers, vrienden en familieleden. Hoe meer stemmen, hoe meer vreugd. Per e-mailadres kan op meerdere online presentaties worden gestemd, maar slechts één keer op een bepaalde online presentatie.

De online presentatie die de meeste stemmen weet te vergaren wint uiteindelijk de Geschiedenis Online Publieksprijs en ontvangt een bedrag van € 1250,-. De nummers 2 en 3 ontvangen een prijs van respectievelijk € 750,- en € 500,-.

 

 

Stemprocedure

Stemmen ten behoeve van de Geschiedenis Online Publieksprijs

Stemmen kan van 7 januari t/m 31 januari 2019

Het publiek kan van 7 januari t/m 31 januari 2019, met het stemformulier op www.geschiedenisonlineprijs.nl en/of de button op de deelnemende website, een stem uitbrengen op de beste, mooiste, of meest vernieuwende online presentatie (historische websites, apps en socialmedia-accounts enz.) uit de lijst van aanmeldingen.

Bij het stemmen wordt gevraagd uw e-mailadres op te geven.
Per e-mailadres kan op meerdere online presentaties worden gestemd, maar slechts één keer op een bepaalde online presentatie.

NB: Bij vermoeden van frauduleus stemmen, kan de online presentatie van deelname worden uitgesloten

Een uitgebrachte stem moet bevestigd worden!

Elke stemmer ontvangt op het opgegeven e-mailadres een bevestigingsmail. Deze e-mail moet geopend worden en de bevestigingslink dient te worden aangeklikt. Vervolgens leest u op de website dat uw stem is geactiveerd.

LET OP: Mogelijk belandt deze bevestigingsmail vanwege spam-beveiligingsinstellingen niet in uw postvak-In, maar in de spambox. Check daarom uw spambox indien u de bevestigingsmail niet in uw e-mailbox hebt ontvangen, zodat u in staat bent uw stem te bevestigen.
Prijsuitreikingen


Prijsuitreikingen

De feestelijke prijsuitreiking van zowel de Geschiedenis Online Publieksprijs 2019 als de Geschiedenis Online Juryprijs 2019 vindt plaats op donderdag 7 februari 2019 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Nadere informatie wordt op een later moment bekendgemaakt via de website.

De prijsuitreiking is voor een ieder vrij toegankelijk, i.v.m. het organiseren van ruimte en catering graag uw komst tijdig melden. Aanmelden kan van 7 januari t/m 4 februari 2019 via www.geschiedenisonlineprijs.nl.

Partners

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van