Amsterdamse grachtenhuizen


Amsterdamse grachtenhuizen

http://www.amsterdamsegrachtenhuizen.info
Zeer welkome website, prachtig!
09 februari 2017
Mooie site. Heel mooie documentatie voor het nageslacht.
08 februari 2017
De site is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk opgezet. De indeling is helder van structuur en biedt een duidelijke en efficiënte opbouw waardoor het voor bezoekers aantrekkelijk wordt gemaakt om steeds dieper in de historie te gaan zoeken. De diverse informatie kan m.b.v. het navigeren via tabbladen gemakkelijk worden opgevraagd. Ondanks dat de site nog zeker niet volledig is bevat deze een schat aan interessante en unieke informatie.
03 februari 2017
Prachtig voorbeeld van digitaal erfgoed, gebonden aan lokatie.
23 januari 2017
Een prachtige website met veel informatie
21 januari 2017
Goed beeldmateriaal; heldere teksten. Heel goed idee om wikipedia-opzet toe te passen voor de Amsterdamse grachten. Wat een lef...en dat zo volhouden..
20 januari 2017
Mooie informatieve site. Heldere vormgeving!
18 januari 2017
Bijzonder informatief voor de detail geschiedenis van Amsterdam
13 januari 2017
Dank deze zeer interessante website leer ik mijn Amsterdam beter kennen!
13 januari 2017
overzichtelijk en wetenswaardig, compact en mooi vormgegeven.
11 januari 2017
Mooie en interessante website
11 januari 2017
Via een panorama op de gevels van de Herengracht en de Keizersgracht kan een pand geselecteerd worden waarvan u meer informatie wilt hebben. Hier vind u foto’s en een stuk van de geschiedenis van het pand. Dankzij de graveur Casper Philips weten we hoe het pand er in 1770 ongeveer uitzag. Dat werkt ook omgekeerd, wilt u weten waar behangsels van Gerard de Lairesse hingen of nog hangen, kies onder personen "Lairesse, Gerard de" en u krijgt de adressen. Of waar de familie Six, van het boek van Geert Mak, hebben gewoond. Ook hier weer, personen "Six, familie" en u krijgt de adressen.
Het is de bedoeling om in het voorjaar een boek met de panorama’s uit te brengen, omdat deze panorama’s beter te bekijken zijn in boekvorm dan op het scherm. En hiermee een koppeling tussen boek en internet te maken.
05 december 2016

Partners


De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van