Algemene voorwaarden


Aanmelden of voordragen van een website of app


Websites of apps kunnen vanaf 1 december 2016 door de organisatie zelf, maar ook door bezoekers van de website of gebruikers van de app, worden aangemeld voor deelname.
Aanmelden of voordragen kan met het aanmeldingsformulier op de website www.geschiedenisonlineprijs.nl.

Sluitingsdatum voor aanmelden is vrijdag 23 december 2016, 23.59 uur.

Voorwaarden:

  • Een website of mobiele applicatie moet gerelateerd  zijn aan geschiedenis
  • Uitsluitend aanmeldingen met een werkende ‘URL’ kunnen deelnemen aan de Geschiedenis Online Prijs
  • De URL dient van de homepage afkomstig te zijn
  • Bij vermoeden van frauduleus stemmen, kan de website van deelname worden uitgesloten
  • Websites moeten in het Nederlands geschreven zijn

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Claessen, DE REE archiefsystemen, op telefoonnummer: 050-311 26 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of met  Frédérique Vijftigschild, Koninklijke Bibliotheek, op telefoonnummer 070-314 06 27 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nominaties voor de Geschiedenis Online Juryprijs


Na de sluitingsdatum van opgave, nomineert de jury van de Geschiedenis Online Prijs 20 geschiedenisapps en –sites waaruit zij een winnaar kiest.

De genomineerde websites en apps worden 9 januari 2017 bekend gemaakt op de website van de Geschiedenis Online Prijs, www.geschiedenisonlineprijs.nl, en tevens op de sites van de initiatiefnemers: www.kb.nl. en www.de-ree.nl

Alle, door de jury,genomineerde websites en apps worden uitgenodigd voor het bijwonen van de prijsuitreiking.

De 3 ‘beste websites of apps’ zullen uiteindelijk een prijs ontvangen. De eerste prijs zal bestaan uit een bronzen beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten. De 2e prijs en 3e prijs bestaat uit een boekenselectie.

Geschiedenis Online Publieksprijs


Alle aangemelde websites en apps dingen mee naar de Geschiedenis Online Publieksprijs.

Mobiliseer uw volledige netwerk, uw bezoekers of gebruikers, vrienden en familieleden. Hoe meer stemmen, hoe meer vreugd. U kunt op meerdere websites en/of apps uw stem uitbrengen (wel slechts 1 per website of app)

Degene die de meeste stemmen weet te vergaren wint de Geschiedenis Online Publieksprijs, een bedrag van € 1250,-, nummer 2 en 3 ontvangen een bedrag van respectievelijk € 750,- en € 500,-.

Stemprocedure


Het publiek kan tussen 9 januari 2017 en 10 februari 2017, met het stemformulier op www.geschiedenisonlineprijs.nl en/of de button op de deelnemende website, hun voorkeur aangeven voor de meest gewaardeerde historische website of app uit de lijst van aanmeldingen.
Hierbij wordt gevraagd uw e-mailadres op te geven. Per e-mailadres kan op meerdere websites of apps worden gestemd, maar slechts één keer op een bepaalde website of app.

Een uitgebrachte stem moet bevestigd worden!

Elke stemmer ontvangt op het opgegeven e-mailadres een bevestigingsmail. Deze e-mail moet geopend worden en de bevestigingslink dient te worden aangeklikt. Vervolgens leest u op de website dat uw stem is geactiveerd.

LET OP: Mogelijk belandt deze bevestigingsmail vanwege spam-beveiligingsinstellingen niet in uw postvak-In, maar in de spambox. Check daarom uw spambox indien u de bevestigings-mail niet in uw e-mailbox hebt ontvangen, zodat u in staat bent uw stem te bevestigen.


Prijsuitreikingen


De feestelijke prijsuitreiking van zowel de Geschiedenis Online Publieksprijs 2017 als de Geschiedenis Online Juryprijs 2017 zal plaatsvinden op 16 februari 2017 in Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Nadere informatie wordt op een later moment bekend gemaakt via de website.

De prijsuitreiking is voor een ieder vrij toegankelijk, i.v.m. het organiseren van ruimte en catering graag uw komst tijdig melden. Aanmelden kan van 9 januari t/m 13 februari 2017 via  www.geschiedenisonlineprijs.nl.

Partners


De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van